Category: DEFAULT

10 thoughts on “ Një Zë Popullit - Various - Himni I Flamurit - Këngë Atdhetare

  1. Jul 23,  · Zani i atdheut, është shkruar prej Hilë Mosit. Këtu e gjeni të interpretuar nga kori i shkollës "Udha e shkronjave", drejtuar nga mësuesja e muzikës Evgjeni Gashi. Kënga është pjesë e.
  2. Jul 06,  · Ali Asllani është shfaqur një zë i vërtetë i kohës që jetoi dhe vjen tek ky libërth siç qe, zëri i kohës së tij. Nuk mund të dilte nga koha dhe personazhet e asaj kohe që jetoi, (se e punësoi, e vlerësoi, e kënaqi, e joshi, e ndëshkoi, e shqetësoi dhe prapë e nderoi). Ky pra është Ali Asllani.
  3. Mar 19,  · Edhe një herë rreth himnit tonë kombëtar nga Prof. As. Dr. Vasil Tole HYRJE Qysh në fillim do të theksonim faktin, se problemi i shqyrtimit të historisë së krijimit të himnit tonë kombëtar “Rreth flamurit të përbashkuar” (apo qoftë edhe i bërjes ose jo të një himni tjetër), janë para së gjithash probleme për t’u diskutuar dhe rrahur nga muzikologjia shqiptare.
  4. Oct 05,  · Himni i Flamurit Rreth flamurit të përbashkuar, me një dëshirë e një qëllim, të gjithë atij duk'iu betuar të lidhim besën për shpëtim. Prej lufte veç ai largohet që është lindur tradhëtor, kush është burrë, nuk frikohet, po vdes, po vdes si një dëshmor!
  5. Gjithsesi Himni i Flamurit kompozuar nga Ciprian Porumbesku qëndron si kompozim, pavarësisht se ndërtimi i gjymtyrës kryesore që përbën gjysmën e temës së parë, është pothuajse i njëjtë me motivin steriotip të atyre këngëve të hershme gjermane që u cekën më lart, dhe se pikërisht nga kjo temë e huazuar zë .
  6. Dec 24,  · 50+ videos Play all Mix - Himni i Flamurit - Kenga e fundvitit - Top Channel Albania YouTube Timo Flloko - Himni i Flamurit - Duration: timoflloko 68, views.
  7. Himni i Flamurit (in English: Hymn to the Flag) is the national anthem of Albania. The words were written by the Albanian poet Asdreni (Aleksandër Stavre Drenova). The hymn was first published as a poem in Liri e Shqipërisë (in English: Freedom of Albania), an Albanian newspaper in Lyrics: Asdreni,
  8. Himni kombëtar “Flamurit pranë të bashkuar” dhe gjeneza e tij Një vështrim reth fillimeve të kishës shqipe në Rumani Lëvizja shqiptare për vetëqeverim dhe pavarësi është një vepër që i vete përkrahu lëvizjes së popujve të Ballkanit drejt lirisë kombëtare, edhe këta të lëkundur së largu ndonëse von nga ryma e kryengritjes së madhe frënge, që gatoj dhe.
  9. Anëtarët e shoqatës ”Vëllazërimi”, të ardhur nga fshatrat më të largëta të Kosovës, Maqedonisë e Turqisë, shumica analfabetë e tërritur nën hijen e dhunës,kurrë s’ kishin dëgjuar që ekzistonte një vjershë me titullin “Himni i Flamurit” dhe se ate e kishte shkruar një shqiptar me emrin Aleksandër Drenova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>